Gant

Köp din Gant klocka hos oss på Klockmaster

Köp din Gant klocka hos oss på Klockmaster

Gant – klassisk elegans

Emigranten Bernhard Gant kom till USA 1914, fick arbete i en textilfabrik och insåg snart att den amerikanska drömmen även borde genomsyra kläderna. Gant öppnade en egen butik med skjortor och herrkläder som trots den tidsenligt uppklädda elegansen också var lediga och bekväma. Kännetecknande för Gant är klassisk elegant men med en avslappnande design.

Vid den här tiden var New Haven en av USA:s viktigaste städer inom klädtillverkning. En av anledningarna till detta var att det bodde många italienare i staden som var väldigt skickliga på att jobba med kläder.

Det var goda tider för familjen Gantmacher. Verksamheten växte – och så även familjen. Två av Bernard och Rebeccas barn, Marty och Elliot, hjälpte GANT att skörda stora framgångar. Pojkarna föddes 1921 och 1926 och växte upp i New Haven där de hjälpte till i skjortfabriken med att torka golv och sätta samman kragar. De hade också koll på vad som pågick på närliggande Yales campus. Detta kom att ändra riktningen för USA:s mode.

Deras karriär avbröts dock när andra världskriget bröt ut och de tog värvning i armén. När de återvände hem på 40-talet började de plugga på University of Connecticut. Marty inriktade sig på företagsadministration medan Elliot valde marknadsföring som huvudämne. Efter avklarade studier återvände de sedan med sina nyförvärvade kunskaper till familjeföretaget.

Bröderna märkte att USA var på väg in i en period av snabb och djupgående förändring. Kriget hade tagit död på många gamla traditioner. Nya konst-, musik- och klädstilar spred sig över landet. Marty och Elliot såg en möjlighet i detta – och tog till vara på den. De övertalade sin far att tiden var inne att lämna Par-Ex och entreprenörsverksamheten. Istället för att tillverka kläder åt andra märken skulle de sälja perfekt skräddarsydda skjortor under sitt eget märke.

I april 1949 föddes GANT, Inc.